Käyttöaiheet: Doketakselia käytetään ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoidon lisäksi myös rintasyövän, eturauhassyövän, mahalaukun rauhassolukarsinooman sekä pään ja kaulan alueen syöpien hoitoon.

Annostelu: Doketakseli annostellaan joko yksin tai yhdistettynä toiseen solunsalpaajaan, esimerkiksi sisplatiiniin. Se annostellaan suonensisäisesti noin tunnin ajan kolmen viikon välein. Doketakseliannos, hoidon pituus ja sen käyttö muiden lääkevalmisteiden kanssa määräytyy keuhkosyövän tyypin mukaan.

Toimintamekanismi: Sekä normaalit että syöpäsolut tarvitsevat tuekseen rangan, joka hajoaa aina solunjakautumisen yhteydessä. Ranka kasvaa takaisin, kun solu on jakautunut. Doketakseli estää tämän tukirangan hajoamisen, ja siten myös syöpäsolujen jakautumisen. Koska myös elimistön normaalit solut jakautuvat – tosin usein syöpäsoluja hitaammin – vaikuttaa doketakseli syöpäsolujen lisäksi myös terveisiin soluihin.

Mahdolliset haittavaikutukset: Doketakselin mahdollisia haittavaikutuksia ovat muun muassa valkosolujen määrän väheneminen, anemia, raajojen puutuminen, kipu, pistely, pahoinvointi ja hiusten lähtö.